Smit’s Delicious

Mijn passie heb ik gevonden met het maken van bonbons.

Bij Smit’s Delicious kunt u heerlijke ambachtelijke bonbons bestellen. Alle bonbons zijn vormbonbons en verwerkt met Valrhona chocolade. Van het begin tot het eind wordt alles met de hand gemaakt. Mijn passie voor bonbons is ontstaan in het laatste leerjaar van mijn opleiding tot gespecialiseerd kok niveau 4. Ik heb mijn diploma’s behaald voor niveau 2, 3 en 4. Mijn laatste jaar heb ik stage gelopen in het Okura hotel waar ik verschillende bonbons moest maken. De uitdaging die ik uit dit werk haal is om smaken te verwerken met chocolade die voor veel mensen onbekend zijn.

Ik vind het leuk om met veel kleuren en verschillende smaken te werken. De uitdaging voor mij is om mensen iets te laten proeven wat ze nog nooit gegeten hebben. Bij een bonbon denk je vaak aan een praline vulling. De vullingen bij Smit’s Delicious zijn vooral gericht op de smaak. In de bonbons zit een zachte vulling.

Culinaire creaties

Dit zijn de culinaire creaties van Smit’s Delicious. Het is allemaal begonnen met bonbons in de keuken van mijn ouders. In het Okura Hotel heb ik mijn opleiding patisserie gedaan. In dit jaar heb ik mijn passie voor bonbons ontdekt. Ik kan mijn creativiteit en mijn smaakbeleving volledig kwijt in deze kleine delicatesse .

Hoe kom ik aan mijn smaakcombinaties?
Door mijn ervaringen uit de keuken ben ik een eigen smaak gaan ontwikkelen. Vaak denk ik bij mijn smaken ‘out of the box’. Dat houdt in dat ik smaken ga combineren met chocolade die nog niet veel mensen kennen. Als ik een smaak bedacht heb ga ik de vulling proeven met witte, melk en pure chocolade.

Het geheim van mijn bonbons?
De bonbons die ik maak zijn heel anders dan de standaard traditionele bonbons. Ik maak eigenlijk geen gebruik van alcohol of pralines. Mijn vullingen zijn zacht, en romig. De nadruk van de vulling wordt gelegd op de smaak. Ook de uitstraling is vernieuwend. Mooie kleuren en subtiel van grootte.